home photo

home photo
 

Διέσχισαν 560 ναυτικά μίλια μέσα στο Αιγαίο (Θεσσαλονίκη -Κυρά Παναγιά - Σκύρος- Κάβο Ντόρο- Άνδρος- Τήνος - Σύρος - Σίφνος- Πολύεγος- Κίμωλος- Μήλος - Χανιά), έχοντας σύμμαχο μόνο τον αέρα, τα αστέρια, την πυξίδα, τους φάρους και τα στίγματα του ορίζοντα. 

Ο λόγος για τον Ιορδάνη Πασχαλίδη και τον Κώστα Τριγκώνη, οι οποίοι κατάφεραν πρόσφατα να πραγματοποιήσουν έναν πραγματικό ναυτικό μαραθώνιο μέσα σε μόλις 72 ώρες.

Με σύμμαχο την εμπειρία τους, οι δυο Έλληνες ιστιοπλόοι έκαναν πράξη αυτά που τόσα χρόνια διδάχτηκαν από την ίδια τη θάλασσα, ότι δηλαδή αυτή χρειάζεται σεβασμό και αγάπη, καθώς αν την υποτιμήσεις, τότε σίγουρα θα βγεις χαμένος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το μεγάλο εγχείρημα το πραγματοποίησαν με ένα Tornado Sailing, το οποίο έχει δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 37 ναυτικά μίλια, έχει μήκος 6 μέτρα, συνολική επιφάνεια πανιών 49 τ.μ. και βάρος μικρότερο από 155 κιλά. Το σκάφος σχεδιάστηκε το 1966 και βρίσκεται στο πρόγραμμα των Oλυμπιακών Αγώνων από το 1976. 

Η ιδέα του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήρθε το καλοκαίρι του 2009, όταν οι δύο αθλητές συμμετείχαν στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες, στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. 

Όσο για το μέλλον; Έχουν πολλά στο μυαλό τους. Ακόμη δεν θέλουν να αποκαλύψουν τίποτα



zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top